Barcelona Comerç

Castellano  |  Català
Iniciar Sessió
Benvinguts a la web de Barcelona Comerç
La cerca no pot estar buida

Premis Barcelona Comerç

15a edició PREMIS BARCELONA COMERÇ

Aquest passat dimarts, 26 de novembre, emplaçats de nou al magnífic Sofia Barcelona Barcelona Comerç va celebrar, de manera molt especial, la 15a nit de lliurament dels PremisBarcelona Comerç Aquest 2019, Barcelona Comerç ha estat d'Aniversari 15 anys al costat del comerç, de proximitat que calia celebrar com es mereixia.

Es van atorgar 5 premis: el Premi Barcelona Comerç Talent Jove, el Premi Barcelona Comerç al Comerç més Innovador, el Premi Barcelona Comerç al Compromís amb el Comerç, el Premi al Compromís amb el Comerç Europeu i, el premi més emotiu de la nit, el Premi Joan Mateu, lliurat per primera vegada a la història dels nostres premis, a una persona o entitat que, des de dins mateix de la fundació o de manera molt propera a nosaltres, ha treballat tota la seva vida per la construcció i supervivència del comerç de proximitat de la ciutat de Barcelona.

Una nit d'Aniversari, una nit d'emoció, reconeixements, agraïments i un gran desig per futur : Va ser la nit de la 15a edició dels Premis Barcelona Comerç Moltes felicitats a tots els guanyadors! Moltes gràcies a tots per ser-hi. Ens retrobem al 2020!

ELS GUANYADORS DE LA 15a EDICIÓ VAN SER:

Premi Barcelona Comerç al Talent Jove: ABANS MORTA QUE SENZILLA (eix: L'Eix de Sant Andreu). Recull el guardó, la Sra Pepa Jiménez, propietària i fundadora.

Premi Barcelona Comerç al Comerç Més Innovador:PANES CREATIVOS (eix:Fabra Centre). Recull el guardo, el Sr Daniel Jordà, propietari i fundador.

Premi Barcelona Comerç al Compromís amb el Comerç: FIRA BARCELONA. Recull el guardó el Sr Constantí Serrallonga, director general.

Premi Joan Mateu: VICENÇ GASCA i GRAU (president de Sant Antoni Comerç i president durant molts anys de Barcelona Comerç).

Premi Barcelona Comerç al Compromís Europeu amb el Comerç: CONFESERCENTI EMILIA ROMAGANA.Recull el guardó el Sr Stéphano Bolletinari president.

ELS ORIGENS

Nascuda al 2004, Barcelona Comerç es defineix com a entitat sense afany de lucre, que treballa per crear projectes que afavoreixin el desenvolupament del comerç de proximitat de Barcelona. En nom de 23 Eixos Comercials i sent la veu de prop de 24.000 comerços, treballem per fomentar el treball en xarxa, la responsabilitat social comercial, la sostenibilitat i la qualitat de tot el que oferim. I aquesta és la nostra feina: acompanyar al comerciant per avançar en la seva activitat, que no és ni més ni menys que aixecar la persiana del negoci tots els dies, cada dia, sense excepció. L’objectiu de tot plegat: fer del comerç de proximitat un model de negoci dinàmic (com la societat mateixa) i competitiu, que aporti valor i retorn al nostre sector.

Aquesta és la raó de ser de Barcelona Comerç. Aquesta és la nostra identitat.. Aquest és el nostre caràcter i aquesta és la forma que tenim de tornar a la ciutat l’oportunitat de guanyar-nos la vida. Així és Barcelona Comerç I des dels inicis del nostre viatge, al 2004, Barcelona Comerç ha volgut reconèixer la feina de persones, institucions, establiments i entitats el suport al comerç de la ciutat. És per això que convoquem, anualment, els Premis Barcelona Comerç. Aquests guardons són la nostra humil manera d’agraïr, doncs, a persones, associacions, empreses, administracions i tot aquell que, d’una manera o una altra, pensa, treballa i viu per millorar, per avançar, per integrar i, en definitiva, per fer del comerç la millor manera de tornar a la ciutat de Barcelona el que la ciutat ens aporta: possibilitat de guanyar-nos la vida amb el que, des de fa centenars danys, millor sabem fer, comerciar. Per que no oblidem mai (i en fem bandera) que #Fent Barri Fem Ciutat.

ELS PREMIS

15 anys de vida de Barcelona Comerç i 15 edicions dels Premis. Aquests premis són la millor oportunitat de Barcelona Comerç per agrair a la gran família del comerç de proximitat, que els facin confiança i que hagin estat colze a colze duran tots aquests anys lluitant pel comerç de proximitat de la ciutat de Barcelona.

I ho reconeixen atorgant, per primera vegada en tota la història dels Premis, 5 guardons: Els 2 primers, directament relacionat amb els autèntics protagonistes de la nit: els comerciants!

1.- El PREMI BARCELONA COMERÇ TALENT JOVE, que reconeixerà a aquell comerciant associat que tingui menys de 40 anys, emprenedor, inspirador i que aposti pel comerç de proximitat com a model de negoci (del que en farà el seu projecte de vida).

2- El PREMI BARCELONA COMERÇ AL COMERÇ MÉS INNOVADOR, que reconeixerà al comerciant que faci un pas endavant en el seu negoci, transformant, innovant i aplicant les noves tecnologies per donar un quart de volta més al seu comerç. Ha de barrejar, passat i futur, vaja! Ha de ser valent, decidit i molt creatiu.

3.- El PREMI JOAN MATEU potser el premi més especial i emotiu de la nit. I el més nou. Atorgat per primera vegada, en honor al cofundador de Barcelona Comerç, president de Barcelona Comerç, president de l’Eix Comercial de Sant Andreu i “prohome de la ciutat” . Incansable, va dedicar tota la seva vida a treballar pel comerç de proximitat de la ciutat. I cap guardó millor per dur el seu nom que el que avui atorguem per primera vegada, a aquella persona que des de dins mateix de la fundació, o a aquella entitat, institució o empresa que, de manera molt propera, al llarg dels anys, incansables i persistents, han treballat per defensar, impulsar i enfortir els nostres comerços, fent sentir arreu la veu del comerç de proximitat de la ciutat.

4.- El PREMI BARCELONA COMERÇ AL COMPROMÍS EUROPEU AMB EL COMERÇ Per segona vegada a la història dels Premis, s’atorga el que segons les bases establertes, reconeixerà a la persona, entitat o empresa que s’hagi distingit especialment en la defensa, en la promoció i el suport del comerç de proximitat de la seva ciutat d’orígen, més enllà de les nostres fronteres. Barcelona Comerç com a Secretaria Permanent,i també seu, de Vitrines d’Europe, no ha trobat millor ocasió per atorgar un guardó com aquest amb l'esperit d'aquesta federació de diferents associacions de comerç europees, que fa sentir de manera col·lectiva la veu de tots els seus membres a nivell europeu i que, també de manera col·lectiva organitza les Jornades de Comerç Urbà i Turisme.

5.- El PREMI BARCELONA COMERÇ AL COMPROMÍS AMB EL COMERÇ: El reconeixement “de ciutat” de Barcelona Comerç. Es busca homenatjar a la persona, entitat o empresa que s’hagi distingit pel suport, constant i decidit del comerç de proximitat de la ciutat de Barcelona, mitjançant una col·laboració activa i perdurable en el temps.

UN VIATGE PER LA HISTÒRIA DELS PREMIS

Recordant els premiats d'anteriors edicions:

1ª edició, any 2005 Sra. Pilar Rahola i Martínez Per haver contribuït, en forma decisiva, a la creació de la primera Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Barcelona, i per la seva feina com a Regidora durant els quatre anys que la va encapçalar.

2a edició, any 2006 Sra. Margarida Minguillón i Aran Per la vàlua indiscutible del seu treball professional com actriu, mitjançant el qual ha donat vida en els darrers anys a uns personatges de gent del comerç que han esdevingut emblemàtics i d’una enorme popularitat. Només cal esmentar a la “Rosa” del supermercat a “Poble Nou”, a la llibretera de “La Rosa” o a la “Cinta” del bar a “El Cor de la Ciutat”

3a edició, any 2007 Cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona La missió d’aquest cos ( fundat a Barcelona l’any 1907) era la de regular el tràfic compaginat amb actuacions de policia cívica. Barcelona Comerç va considerar que el nivell d’assistència i col·laboració del cos amb el comerç de la ciutat en general i amb els Eixos Comercials en particular, anava més enllà de l’exigible en el compliment de les seves funcions i es converteix en un suport essencial de l’activitat quotidiana del ciutadà.

4a edició, any 2008 Sr. Miquel Valls i Masedaper. Per la seva aposta ferma en favor del comerç urbà, que s’ha concretat en la implementació de programes d’assessorament pel creixement, la innovació i la internacionalització de l’empresa comercial.

5a edició, any 2009 Sr. Josep Francesc Vallsper. Per la seva tasca per més de vint anys en favor del comerç urbà i d’un model de ciutat social i sostenible, desenvolupada en mitjans periodístics, a través d’un programa de ràdio innovador i emblemàtic com “El carrer dels diners”, la revista “l’Informatiu del comerç” o el “Noticiari comerç exterior”, compaginant aquesta activitat amb la docent i formativa

6a edició, any 2010 Sr. Benito García Dèbora Per la seva tasca, que ha estat fonamental per a la formació i impuls sostingut de la Taula de Comerç a Catalunya, aconseguint per primera vegada aplegar amb una sola veu a totes les organitzacions representatives del sector, incloent-hi els sindicats. I perquè estem segurs que, sense ell, aquesta veu unitària no hagués arribat a l’èxit d'aconseguir, i fer-ho dintre del termini legal, una nova Llei de Comerç equilibrada i justa amb la realitat del nostre comerç urbà.

7a edició, any 2011 Sr Santiago Pagès Martíper. Per la tasca realitzada, al llarg de tota la seva vida professional, en defensa del model de comerç de Catalunya, des la Cambra de Comerç i des de Turisme de Barcelona, on ha estat peça fonamental per a la continuïtat i el desenvolupament de la xarxa de comerç urbà de la ciutat. I ara més, que aquesta tasca la vulgui seguir realitzant, deixant per a més endavant la possibilitat, ja real, del merescut final del seu temps laboral.

8a edició, any 2012 Sr. Joan Mateu i Martínez, president de Barcelona Comerç. Des de molt jove, just després d’acabar el batxillerat, comença a treballar a l’agència de publicitat propietat de la família (Publia, especialitzada en cinema), on recorrerà tot l’escalat de feines, des de noi dels encàrrecs fins a director de publicitat de distribuïdores (Rosa Films, Dipenfa...) o d’exhibidores (Comedia, Montecarlo, Pelayo...)Paral·lelament, treballa a la Fira de Mostres, on col·labora en el naixement de fires com Sonimag, el Saló de l’Automòbil o Expoquimia, desenvolupant sistemes integrals de decoració. Promoció cultural (1958-1990) Participa en la creació de cineclubs i cinefòrums, així com de la “Semana de Cine en Color” (transformada després en la Setmana de Cinema de Barcelona) i del Festival de Cinema de Barcelona, de les que sempre forma part dels consells de direcció i de l’organització. Participa en la fundació de l’Institut Europeu de la Imatge, impulsor de nous llenguatges/noves tecnologies en el món de la imatge. Crea l’agència de producció artística Castafiore, que promou i representa a músics i actors, així com el segell discogràfic Pegasus Records, que edita discos de músics de vàlua artística i professional del país. El comerç (1980-2....)Entra en el món del comerç per transformar i reconduir una botiga familiar centenària a Sant Andreu. Promotor i fundador de la primera associació de comerciants de Sant Andreu: la del Carrer Gran. Promotor i fundador de la Federació d’Associacions de Comerciants de Sant Andreu. Promotor i fundador de Comerç Actiu, primer intent de federació del comerç de la ciutat. Promotor i fundador de la Fédération Européenne des Centres-Ville. Promotor i fundador de Barcelona Comerç. Promotor i fundador de les Vitrines d’Europe. Membre del Consell Ciutat i Comerç de la ciutat de Barcelona. Membre de la Comissió de Comerç interior de la Cambra de Comerç de Barcelona. Coordinador de l’Any del Comerç de la ciutat de Barcelona 2006. Participa en projectes i comissions de treball de la majoria dels estaments del comerç de la ciutat.

9a edició, any 2013 Sra María Segarra.Llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona. Màster en Economia Regional i Urbana i Postgrau en assessoria tècnica comercial. Directora de Competitivitat i Formació de la Cambra de Comerç de Barcelona. Per la seva tasca constants des de les seves diferents posicions laboral per la defensa del comerç de la ciutat. Inicià el primer desenvolupament dels plans de dinamització comercial, des de la Cambra de Comerç de Barcelona l’any 1998. En aquells inicis col·labora estretament amb els Eixos Comercials de Sant Andreu i Sant Antoni Centre Comercial i, poc a poc, amb altres eixos comercials. Altres projectes de suport al comerç, han estat la creació del gabinet tècnic de comerç, la reedició del curs d’assessors tècnics comercials, els premis Barcelona és Moda o els .

10a edició, any 2014 Sra Isabel Rodríguez de l’Eix Comercial de Barnacentre, Sra Cristina Pando de l’Eix Comercial de Barnavasi, Sra Raquel Júlvez de l’Eix Comercial de Cor d’Horta i Mercat, Sra Elisabet Prat i Sra Marta Llorens de l’Eix Comercial de Cor Eixample, Sra Isabel Morell de l’Eix Comercial de Creu Coberta, Sra Rut Sans de l’Eix Comercial de Sant Andreu, Sra Mercè Gonzalez d’Amics de La Rambla, Sr Ignasi Sans de l’Eix Comercial del Raval, Sra Mireia Romero de l’Eix Comercial de Maragall, Sra Mayte Fernández de l’Eix Comercial de Nou Barris, Sr Ramon Puig-oriol de l’Eix Comercial de Sant Antoni, Sra Eva Marticella de l’Eix Comercial de Sants, Sra Lourdes Segura de l’Eix Comercial de Sant Martí, Sra Àngela Domènech de l’Eix Comercial de Gran de Gràcia, Sra Pilar Gimeno de l’Eix Comercial de Sants-Les Corts, Sr Esteve Franco de l’Eix Comercial de la Sagrada Família, Sra Lola Ortiz de l’Eix Comercial del Clot, la Senyora Gilulia Rivieri, Sra Esco Gallego i Sra Elena Tuñón de Lara de Barcelona Comerç. Gerents dinamitzadors/es dels Eixos Comercials de Barcelona tots ells, per la seva dedicació professionalitzada, en favor del comerç de proximitat i del conjunt de Barcelona Comerç amb la seva aportació personal per treballar juntament amb tota la resta de companys/es, amb l’objectiu comú d’endegar accions conjuntes en el si de l'entitat.

11a edició, any 2015 Sr Josep Maria Ureta i Buxeda Pels seus coneixements del comerç de proximitat de Barcelona i per la seva tasca continuada, mitjançant els seus escrits als mitjans de comunicació, en favor del comerç de la ciutat i del seu model de comerç.

12a edició, any 2016 S’atorguen, per primera vegada, tres premis: al Talent Jove, al Comerç Més Innovador i al Compromís amb el Comerç

Premi al Talent Jove: Cocktail Shop, membre de l’Eix Comercial Cor Eixample, pera la seva aposta pel comerç de proximitat com a model de negoci per a la seva capacitat d’adaptació als nous temps, per la bona gestió d’un negoci orientat tant a clients com a professionals del sector i per a la passió i dedicació demostrades en la gestió de la seva activitat que han aconseguit que Cocktail Bar sigui un local de referència tant a nivell ciutat com a nivell internacional

Premi al Comerç més Innovador: L’Avellanera, membre de l’Eix Comercial Creu Coberta Shopping, per a recuperar un tipus d'establiment que defensa i ven productes de la terra, ja sigui a granel o empaquetats, d'una denominació d'origen, i amb un sistema productiu equitatiu, responsable amb el medi ambient, sostenible, ecològic i que, com a cooperativa, reparteix equitativament els beneficis de la comercialització, consolidant-se com una de les cooperatives més innovadores de Catalunya.

Premi al Compromís amb el Comerç: el Cos de Mossos d’Esquadra. Recull el premi el Comissari Regió de Barcelona, Joan Carles Molinero, per “Per a establir vincles amb el comerç que van més enllà del compromís oficial; per estar sensibilitzats amb la realitat comercial de la ciutat; per a l’adaptació contínua per què cap sector comercial de proximitat quedi desprotegit i per a la inclusió del teixit associatiu comercial en la planificació i execució de dispositius de seguretat a nivell metropolità”

13a edició, any 2017

Premi al Talent Jove: EL PETIT RUSC (comerç associat a Eix Comercial Sant Andreu), per la seva aposta pel comerç de proximitat com a model de negoci - Per a la seva capacitat d’adaptar el seu negoci a les necessitats dels seus veïns - I per la bona iniciativa d’integrar els valors de família, educació i lleure en un projecte de present i de futur

Premi al Comerç més Innovador: LA LLETERIA DE POBLE SEC (comerç associat a Eix Comercial POBLE SEC) per la seva clara visió d’orientació al client i la seva tasca de divulgació entre els veïns - Pel seu concepte de negoci integral, unint un espai de venda d'alimentació ecològica i un espai d'activitats i teràpies per petits i grans amb una gran vessant pedagògica, convertint-se en un facilitador de coneixements sobre alimentació saludable i criança respectuosa i serveis de benestar de les persones. - I per la seva capacitat de fusionar un model de comerç tradicional amb l’esperit, tendències i essència del nou comerç del segle XXI

Premi al Compromís amb el Comerç: VEÏNS I COMERCIANTS DE LA RAMBLA DE BARCELONA, per la seva resposta solidària i massiva des del mateix moment de l’atemptat del 17 d’agost a la nostra ciutat i durant tots els dies posteriors. - Per ser un exemple de generositat, empatia i compromís amb els veïns i visitants afectats - Per tornar a fer-nos creure en la Humanitat, en moments on es treu el pitjor i el millor de nosaltres i per fer saber a tothom que #NoTenimPor.

14a edició, any 2018

Premi al Talent Jove: BIZARRE ESCAPE ROOM (comerç associat a Eix Comercial Poble Sec- Paral·lel), per la seva aposta pel comerç de proximitat com a model de negoci - Per a la seva capacitat d’adaptar el seu negoci a les necessitats dels seus veïns - I per la bona iniciativa d’integrar els valors de família, educació i lleure en un projecte de present i de futur

Premi al Comerç més Innovador: LA LLETERIA DE POBLE SEC (comerç associat a Eix Comercial POBLE SEC) per la seva clara visió d’orientació al client i la seva tasca de divulgació entre els veïns - Pel seu concepte de negoci integral, unint un espai de venda d'alimentació ecològica i un espai d'activitats i teràpies per petits i grans amb una gran vessant pedagògica, convertint-se en un facilitador de coneixements sobre alimentació saludable i criança respectuosa i serveis de benestar de les persones. - I per la seva capacitat de fusionar un model de comerç tradicional amb l’esperit, tendències i essència del nou comerç del segle XXI

Premi al Compromís amb el Comerç: VEÏNS I COMERCIANTS DE LA RAMBLA DE BARCELONA, per la seva resposta solidària i massiva des del mateix moment de l’atemptat del 17 d’agost a la nostra ciutat i durant tots els dies posteriors. - Per ser un exemple de generositat, empatia i compromís amb els veïns i visitants afectats - Per tornar a fer-nos creure en la Humanitat, en moments on es treu el pitjor i el millor de nosaltres i per fer saber a tothom que #NoTenimPor.

  • Ajuntament de Barcelona Promoció Econòmica
  • Generalitat de Catalunya
  • Cambra de Comerç de Barcelona