Fundació Barcelona Comerç

Castellano  |  Català
Iniciar Sessió
Benvinguts a la web de la Fundació Barcelona Comerç
La cerca no pot estar buida

Premis EixosBcn

Emplaçats en una magnífica ubicació (Hotel Sofia Barcelona), Fundació Barcelona Comerç ha celebrat el passat dimecres, 29 de novembre, 2017, amb tanta il·lusió com a la primera edició, els seus tretzens lliuraments dels premis que porten el seu nom (també coneguts pel nostre nom a les xarxes: Premis EIXOSBCN)

En aquesta edició, la número 13 ja, els premis atorgats van ser tres:

I.- Premi EIXOSBCN 2017 al TALENT JOVE que reconeixerà a comerciants associats als Eixos Comercials membres de Fundació Barcelona Comerç que tinguin menys de 40 anys, que hagin apostat pel comerç de proximitat com a projecte de vida, formant part del món associatiu del seu barri i que la seva experiència sigui font d’inspiració. Cerquem atreviment, aposta de futur i emprenedoria. Va ser atorgat, - Per la seva aposta pel comerç de proximitat com a model de negoci - Per a la seva capacitat d’adaptar el seu negoci a les necessitats dels seus veïns - I per la bona iniciativa d’integrar els valors de família, educació i lleure en un projecte de present i de futur A: EL PETIT RUSC (comerç associat a Eix Comercial Sant Andreu)

II.- Premi EIXOSBCN 2017 al COMERÇ INNOVADOR que, segons les bases establertes, reconeixerà a aquell comerç que és capaç d'utilitzar totes les eines, tant a nivell social com tecnològic, per a impulsar i potenciar la seva oferta i per millorar la satisfacció del client, mantenint-se fidel als principis de responsabilitat social, transparència i treball en xarxa en el seu territori. Cerquem la tradició que sempre ha caracteritzat el nostre model de negoci però amb els peus posats al segle XXI. Va ser atorgat, - Per la seva clara visió d’orientació al client i la seva tasca de divulgació entre els veïns - Pel seu concepte de negoci integral, unint un espai de venda d'alimentació ecològica i un espai d'activitats i teràpies per petits i grans amb una gran vessant pedagògica, convertint-se en un facilitador de coneixements sobre alimentació saludable i criança respectuosa i serveis de benestar de les persones. - I per la seva capacitat de fusionar un model de comerç tradicional amb l’esperit, tendències i essència del nou comerç del segle XXI A: LA LLETERIA DE POBLE SEC (comerç associat a Eix Comercial POBLE SEC)

III.- Premi EIXOSBCN 2017 al COMPROMÍS AMB EL COMERÇ que reconeixerà a una persona, entitat o empresa que s’hagi distingit especialment en la defensa i/o consolidació del comerç urbà i dels Eixos Comercials com a factors clau i imprescindibles per impulsar i consolidar el desenvolupament de la nostra idea de negoci, arrelat a les persones i a la ciutat. Cerquem solidaritat, generositat i compromís. Els candidats premiats a les categories de TALENT JOVE i COMERÇ INNOVADOR han estat votats, després que cadascun dels Eixos Comercials associats a la Fundació els presentés a concurs, pels 21 patrons membres de Fundació Barcelona Comerç. A aquesta fase van arribar els candidats que van passar la fase prèvia, on la Junta Executiva de la Fundació va fer el seu filtratge segons les bases dels concurs, l'objectiu del premi i els valors de la Fundació.

Pel que fa al Premi COMPROMÍS AMB EL COMERÇ, el guanyador va ser escollit entre tots els candidats presentats pels diferents patrons de la Fundació i escollit per unanimitat en la passada Reunió de Patronat del 26 d'octubre 2017, i va ser atorgat,

- Per la seva resposta solidària i massiva des del mateix moment de l’atemptat del 17 d’agost a la nostra ciutat i durant tots els dies posteriors. - Per ser un exemple de generositat, empatia i compromís amb els veïns i visitants afectats - Per tornar a fer-nos creure en la Humanitat, en moments on es treu el pitjor i el millor de nosaltres i per fer saber a tothom que #NoTenimPor A: VEÏNS I COMERCIANTS DE LA RAMBLA DE BARCELONA

Moltes felicitats a tots els guanyadors! Un plaer compartir nit amb vosaltres. Dimecres, 29 de novembre, 2017: nit molt especial, emotiva i molt molt humana. Nit de retrobades, de reconeixements, d'agraïments i de desitjos de futur... la nit de la 13a edició dels Premis EixosBcn Perque també en nits com aquesta #FentBarriFemCiutat

Recordem els premiats d'anteriors edicions: El premi, s'entrega, tradicionalment, durant un sopar, al que asisteixen els representats de les institucions i altres entitats de representació del comerç. Es lliura des de l'any 2004 i els premiats fins el dia d'avui son:

1ª edició, any 2005: Sra. Pilar Rahola, per haver contribuït, en forma decisiva, a la creació de la primera Regiduria de Comerç de l’Ajuntament de Barcelona, i per la seva feina com a Regidora durant els quatre anys que la va encapçalar.

2a edició, any 2006: Sra. Margarida Mingullón i Aran, per la vàlua indiscutible i indiscutida del seu treball professional com actriu, mitjantçant el qual ha donat vida en els darrers anys a uns personatges de gent del comerç que han esdevingut emblemàtics i d’una enorme popularitat. Només cal esmentar a la “Rosa” del supermercat a “Poble Nou”, a la llibretera de “La Rosa” o a la “Cinta” del bar a “El Cor de la Ciutat”

3a edició, any 2007: Cos de la Guárdia Urbana de Barcelona, fundada a Barcelona l’any 1907, la missió d’aquest cos era la de regular el tràfic compaginat amb actuacions de policia cívica.
Fundació Barcelona Comerç va considerar que el nivell d’assistència i col•laboració del cos amb el comerç de la ciutat en general i amb els Eixos Comercials en particular, anava més enllà de l’exigible en el compliment de les seves funcions i i es converteix en un suport essencial de l’activitat quotidiana del ciutadà.

4a edició, any 2008: Sr. Miquel Valls i Masedaper la seva aposta ferma en favor del comerç urbà, que s’ha concretat en la implementació de programes d’assessorament pel creixement, la innovació i la internacionalització de l’empresa comercial

5a edició, any 2009: Sr. Josep Francesc Vallsper la seva tasca per més de vint anys en favor del comerç urbà i d’un model de ciutat social i sostenible, desenvolupada en mitjans periodístics, a través d’un programa de ràdio innovador i emblemàtic com “El carrer dels diners”, la revista “l’Informatiu del comerç” o el “Noticiari comerç exterior”, compaginant aquesta activitat amb la docent i formativa

6a edició, any 2010: Benito García Dèbora. per la seva tasca, que ha estat fonamental per a la formació i impuls sostingut de la Taula de Comerç a Catalunya, aconseguint per primera vegada aplegar amb una sola veu a totes les organitzacions representatives del sector, incloent-hi els sindicats. I perquè estem segurs que, sense ell, aquesta veu unitària no hagués arribat a l’èxit d’aconseguir, i fer-ho dintre del termini legal, una nova Llei de Comerç equilibrada i justa amb la realitat del nostre comerç urbà.

7ª edició, any 2011: Santiago Pagès Martíper la tasca realitzada, al llarg de tota la seva vida professional, en defensa del model de comerç de Catalunya, des la Cambra de Comerç i des de Turisme de Barcelona, on ha estat peça fonamental per a la continuïtat i el desenvolupament de la xarxa de comerç urbà de la ciutat. I ara més, que aquesta tasca l'vulgui seguir realitzant, deixant per a més endavant la possibilitat, ja real, del merescut final del seu temps laboral.

8ª edició, any 2012: Joan Mateu i Martínez. Barcelona, 1945
Publicitari (1960-1977)
Des de molt jove, just després d’acabar el batxillerat, comença a treballar a l’agència de publicitat propietat de la família (Publia, especialitzada en cinema), on recorrerà tot l’escalat de feines, des de noi dels encàrrecs fins a director de publicitat de distribuïdores (Rosa Films, Dipenfa...) o d’exhibidores (Comedia, Montecarlo, Pelayo...)
Paral•lelament, treballa a la Fira de Mostres, on col•labora en el naixement de fires com Sonimag, el Saló de l’Automòbil o Expoquimia, desenvolupant sistemes integrals de decoració.
Promoció cultural (1958-1990)
Participa en la creació de cineclubs i cinefòrums, així com de la “Semana de Cine en Color” (transformada després en la Setmana de Cinema de Barcelona) i del Festival de Cinema de Barcelona, de les que sempre forma part dels consells de direcció i de l’organització.
Participa en la fundació de l’Institut Europeu de la Imatge, impulsor de nous llenguatges/noves tecnologies en el món de la imatge.
Crea l’agència de producció artística Castafiore, que promou i representa a músics i actors, així com el segell discogràfic Pegasus Records, que edita discos de músics de vàlua artística i professional del país.
El comerç (1980-2....)
Entra en el món del comerç per transformar i reconduir una botiga familiar centenària a Sant Andreu.
Promotor i fundador de la primera associació de comerciants de Sant Andreu: la del Carrer Gran.
Promotor i fundador de la Federació d’Associacions de Comerciants de Sant Andreu.
Promotor i fundador de Comerç Actiu, primer intent de federació del comerç de la ciutat.
Promotor i fundador de la Fédération Européenne des Centres-Ville.
Promotor i fundador de la Fundació Barcelona Comerç.
Promotor i fundador de les Vitrines d’Europe.
Membre del Consell Ciutat i Comerç de la ciutat de Barcelona.
Membre de la Comissió de Comerç interior de la Cambra de Comerç de Barcelona.
Coordinador de l’Any del Comerç de la ciutat de Barcelona 2006.
Participa en projectes i comissions de treball de la majoria dels estaments del comerç de la ciutat.
President de la Fundació Barcelona Comerç.

9ª edició, any 2013: María Segarra. Es llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona.
Màster en Economia Regional i Urbana i Postgrau en assessoria tècnica comercial.
Actualment és Directora de Competitivitat i Formació de la Cambra de Comerç de Barcelona.
Entitat on inicià la seva trajectòria en l’àmbit del comerç, però assumint en el temps altres responsabilitats que van des de la formació fins als àmbits de competitivitat (emprenedoria, acompanyament empresarial, innovació, comerç-turisme-moda, i darrerament l’oficina de projectes europeus).
Assessora tècnica en diferents comissions de treball tant en les cambres com en l’administració (ministeri d’economia, Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i àmbit local)
Autora de diferents publicacions i col•laboradora en revistes d’actualitat comercial.
Professora en màsters de l’àmbit comercial (gerents de centres comercials, màster de retail internacional) ponent i conferenciant.
En l’àmbit comercial inicià el primer desenvolupament dels plans de dinamització comercial, que en concret es va fer des de la cambra de comerç de Barcelona l’any 1998. En aquells inicis, es col•labora molt intensament amb l’Eix Comercial de Sant Andreu i Sant Antoni Centre Comercial, i poc a poc amb altres eixos comercials.
Altres projectes de suport al comerç, han estat; la creació de: el gabinet tècnic de comerç, la reedició del curs d’assessors tècnics comercials, els premis “Barcelona és Moda”, els Retail Tour... però tot això sempre amb l’objectiu de pensar què més es pot fer per ajudar al nostre comerç.

10a edició, any 2014: Isabel Rodríguez de l’Eix Comercial de Barnacentre, la senyora Cristina Pando de l’Eix Comercial de Barnavasi, la senyora Raquel Júlvez de l’Eix Comercial de Cor d’Horta i Mercat, la senyora Elisabet Prat i la senyora Marta Llorens de l’Eix Comercial de Cor Eixample, la senyora Isabel Morell de l’Eix Comercial de Creu Coberta, la senyora Rut Sans de l’Eix Comercial de Sant Andreu, la senyora Mercè Gonzalez d’Amics de La Rambla, el senyor Ignasi Sans de l’Eix Comercial del Raval, la senyora Mireia Romero de l’Eix Comercial de Maragall, la senyora Mayte Fernández de l’Eix Comercial de Nou Barris, el senyor Ramon Puig-oriol de l’Eix Comercial de Sant Antoni, Eva Marticella de l’Eix Comercial de Sants, la senyora Lourdes Segura de l’Eix Comercial de Sant Martí, la senyora Àngela Domènech de l’Eix Comercial de Gran de Gràcia, la senyora Pilar Gimeno de l’Eix Comercial de Sants-Les Corts, el senyor Esteve Franco de l’Eix Comercial de la Sagrada Família, la senyora Lola Ortiz de l’Eix comercial del Clot, la Senyora Gilulia Rivieri, la senyora Esco Gallego i la senyora Elena Tuñón de Lara de la Fundació Barcelona Comerç.
Gerents dinamitzadors/es dels Eixos Comercials de Barcelona, per la seva dedicació professionalitzada, en favor del comerç de proximitat i del conjunt de la Fundació amb la seva aportació personal per treballar juntament amb tota la resta de companys/es, amb l’objectiu comú d’endegar accions conjuntes en el si de la Fundació.

11a edició, any 2015: Josep Maria Ureta i Buxeda pels seus coneixements del comerç de proximitat de Barcelona i per la seva tasca continuada, mitjançant els seus escrits als mitjans de comunicació, en favor del comerç de la ciutat i del seu model de comerç.

  • Ajuntament de Barcelona Promoció Econòmica
  • Generalitat de Catalunya
  • Cambra de Comerç de Barcelona